About Us
Page Info:

Σεφ

Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις του απο την ελληνική ύπαιθρο, η ενασχόληση με την φύση, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα αλλά και η κουζίνα της μαμάς του, τον επηρέασαν πολύ αργότερα στην μαγειρική του φιλοσοφία η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα.

Αφού τελείωσε τη Le Monde συνειδητοποιήσε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Πέρασε από πολλές και σημαντικές κουζίνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου δούλεψε μαζί με σπουδαίους chef. Από το 2012 είναι Head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Από τη θρυλική Μαγειρίτσα Θαλασσινών, το αποδομημένο Παστίτσιο, την πολυσυζητημένη "Xορτόπιτα", τα Kεφτεδάκια Ω3 ή το σιγοψημένο Αρνάκι μέχρι και τον μοντέρνο “Μουσακά”, ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.